UPRAVA : 01/3634-467 prosvjeta@inet.hr

Autor: Donald Woods Winnicott
Nakladnik : Prosvjeta, 1997 : Zagreb
Materijalni opis: 139 str. : uvez:  tvrdi
ISBN 9536279282

Ova knjiga od riječi do riječi bilježi izvode iz psihoanalitičkih zabilježaka o liječenju malog djeteta. Čitatelj ima izvanrednu priliku da bude uveden u intimu sobe za konzultacije i da prati dijete i terapeuta u radu. Ovo bi moglo biti izuzetno značajno onima koji su profesionalno angažirani u radu s djecom, ali će nesumnjivo probuditi zanimanje i svih onih koji brinu o djeci i koji su zainteresirani za njihov razvoj.
Piggle će izazvati živo zanimanje osobito u onih koji su upoznati s pisanjem dr. Winnicotta. Njegovi komentari i druge prigodne bilješke čitatelju ne opisuju samo terapiju onako kako ona napreduje nego daju i teoretsko tumačenje onog što se događa. Sve ono što terapeut govori, kao i način na koji to kazuje, također doprinose psihoanalitičkoj teoriji i tehnici u terapiji djece. Ali ovo nije standardan školski udžbenik, već zanimljiv prikaz rada i zajedničke igre dvoje ljudi, ciljanog intenziteta i užitka.
Winnicott smatra da za dijete tih godina „nije moguće zaključivati izvan igre, ako je prvo nije doživjelo i uživalo u njoj”. Samo kroz užitak dijete može nadvladati tjeskobu i uklopiti je u ostalo iskustvo

Cijena: 50,00 kn
Cijena s popustom: 25,00 kn