01/3634-467 prosvjeta@inet.hr

Sukladno s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja nastupa 25. svibnja 2018. ažurirali smo pravila o privatnosti.

Prosvjeta d.o.o se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Vaše osobne podatke koristimo prilikom obrade i realizacije narudžbe i kod obrade plaćanja. Vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu, e-mail adresu i broj mobitela) dijelimo s dostavnom službom GLS, kako bi oni mogli izvršiti dostavu naručenih proizvoda. Vaši osobni podaci zaštićeni su ugovorom kojeg imamo s dostavnom službom i neće se upotrebljavati ni za što drugo osim za izvršavanje dostave paketa.
Ako se ne slažete s ovim uvjetom kao i ostalim uvjetima kupnje molimo Vas da ne koristite Prosvjeta d.o.o internet stranicu.

Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka. Kupac može u svakom trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka.
Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Podatke možemo primati i izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:
– putem obrasca na internetskoj stranici www.prosvjeta.hr
– direktno mailom
– telefonskim pozivom
– uživo u poslovnici tvrtke.

Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici internetske stranice www.prosvjeta.hr suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

Zahtjeve za pristup, ispravljanje ili brisanje podataka možete uputiti na:
prosvjeta@inet.hr ili na adresu Prosvjeta d.o.o. , Dragutina Golika 32, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Sigurnost vaših podataka osiguravamo ovim mjerama:
• strogo ograničen pristup osobnim podacima
• korištenje podataka isključivo u skladu s legitimnim interesom, ugovornom obavezom ili danom privolom Kupca
• sigurnosni prijenos podataka
• postavljanje antivirusnih programa i vatrozida na IT sustave u svrhu detekcije, sprječavanja zloupotrebe osobnih podataka i neovlaštenog pristupa podacima.

 

 

Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke?

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i Prosvjeta d.o.o.. U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani. Osobni podaci koji više nisu potrebni ili korisnik zatraži njihovo brisanje uništavaju se na siguran način. Google Analytics čuva podatke u trajanju od 26 mjeseci, a podaci se koriste isključivo za praćenje statistika posjećenosti internetske stranice.

Politika kolačića

Kako bi internetske stranice prosvjeta.hr ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (kolačići – Cookies). Korištenjem web stranice www.prosvjeta.hr korisnik pristaje na upotrebu kolačića.
Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti.
Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.
Prilikom uporabe kolačića određeni podaci se prikupljaju automatski s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupa, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računala.

Postoje tri različite vrste kolačića:
Sesijski ili privremeni kolačići (Session) – ovi kolačići nestaju kada zatvorite Internet preglednik ili kada duže vrijeme na stranici ostanete neaktivni. Korištenje ovih kolačića omogućuje pristup sadržaju.
Trajni (Permanent) kolačići – oni na Vašem računalu ostaju i nakon što zatvorite Internet preglednik. Prosvjeta koristi ove kolačiće kako bi olakšao pristup registriranim korisnicima. Ovi kolačići pohranjuju podatke za registraciju kako ne biste svaki put kada posjetite našu stranicu morali upisivati osobne podatke.
Kolačići treće strane (Third-party) – Prosvjeta koristi kolačiće alata Google Analytics kako bi analizirao ponašanje korisnika stranice.